De hele maand april spookt deze spreuk al door mijn hoofd. Hij doet in ieder geval niet wat ik wil.
Ik had graag op koningsdag met 30 graden, of net iets minder, een Liwwadder terrasje op gezocht.
Maar onze grote moeder had andere plannen voor ons. Ik kan me alleen maar indenken dat ze met het
tegenhouden van de warmte, alleen maar aan onze gezondheid dacht. Zodat we niet lekker lui op het terras gingen
hangen, maar juist lekker wandelend door de stad zouden trekken. Want de kou mocht de pret niet drukken. Op zo
een dag thuisblijven?? Natuurlijk is dat voor de Liwwadders geen optie! Maar koningsdag is gekomen en ook alweer geweest. We gaan weer verder met de normale gang van zaken. Na een nacht hossend door het mooie Leeuwarden te gaan is het nu weer tijd
voor de mooie dingen in het leven… het werk. Ik zeg juist het werk, want ik wil het hebben over jouw keuze die je voor jezelf hebt gemaakt. Ik zie heel veel ontevreden mensen die ’s ochtends naar een plek gaan waar ze niet willen zijn.
begrijp me niet verkeerd… we kunnen niet allemaal advocaten en doctoren zijn en in grote huizen wonen en dure auto’s
rijden, dat kan gewoon niet. Maar we kunnen wel allemaal iets doen wat we zelf leuk vinden. En daar is hij dan! De
grote vraag die direct weer andere vragen op roept… wat vind ik leuk? Waar word ik blij van? Wat geeft mij energie?
Nu wil ik niet dat iedereen nu collectief ontslag neemt. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor de terugval van de Liwwadder economie. Maar ik wil je wel op het hart drukken, dat als jij denkt dat er iets meer is, als jij denkt dat er iets anders is voor jou. Dan ben je het jezelf verschuldigd om daar naar op zoek te gaan. Ik heb mezelf gevonden in de kunst of liever gezegd, de kunst heeft mij gevonden. Maar dat kwam doordat ik op zoek ben gegaan naar wat mij gelukkig maakt. En wellicht kan de kunst jou ook helpen om je weg te vinden. Neem eens contact met me op en dan hebben we het er wel over. Wellicht dat we samen jouw nieuwe… nee… jouw goede richting kunnen vinden. Wees er snel bij want wat ik heb, wil ik teruggeven. Maar ik begin met een groep van tien mensen. Waarom tien zeg je? Ik wil eerst kijken of er genoeg animo is. Bel me en we hebben het erover. Bel je me niet? Ja dan kan ik ook niet helpen he. Als afsluiter heb ik iets waar je over kan nadenken.
Ik heb een uur van mijn leven verkocht voor €10,- klinkt niet zo goed als, ik verdien €10,- per uur.