Jager belaagd

0
954

Tijdens de vergadering van de Partij voor Dieren wordt er gevraagd wie zich in wil zetten om een anonieme tip na te trekken. Er schijnt een jager in een dorpje vlakbij Leeuwarden te wonen die alles doodschiet wat in de lucht voorbij komt vliegen, inclusief de beschermde buizerd. De aantijgingen zijn niet mals. Volgens de tipgever worden ook de reiger, de gans en de zwaan doodgeschoten om als giftig aas te dienen voor de vossen.

Zelfs op zondag geeft deze meneer gehoor aan zijn onbedwingbare dierlijke driften.
En op zondag jagen is net zoiets als op de dam staan schreeuwen op Bevrijdingsdag.
Het mag niet, het hoort niet en het is strafbaar! Alsof dat nog niet genoeg is blijkt het ook nog publiekelijk geheim, maar helaas meneer schijnt niet alleen in de dierenwereld angst te zaaien…

Dit  is een kolfje naar mijn hand en mijn vinger gaat als vanzelf de lucht in.  Mijn oma zei altijd die Kasia Eline is voor de duvel en z`n ouwe moer niet bang. Nou weet ik niet of dat helemaal waar is, maar de jagers mentaliteit en die van mij staan mijlen ver uit elkaar en ik kan mij absoluut niet vinden in het overtreden van regels als je in het bezit bent van een jachtakte.

Ik bel met een collega van de vogelwacht en we spreken af dat we de volgende dag samen te gaan kijken of er ergens aas in de weilanden ligt. Nieuwsgierig geworden naar de persoon google ik zijn naam maar vind niets bijzonders. Aangezien het mooi weer is roep ik de hond en pak  de fiets om te onderzoeken waar hij precies woont. Zijn boerderij staat midden in de rimboe met hectares grond erom heen,
vermoedelijk zijn eigen grond. Een grote stoere hond komt over de velden aangerend en ik maak dat ik weg kom. Hier kunnen we morgen dus niet gaan speuren want voor we het weten hebben we zelf een lading hagel in de kont. De volgende optie is om de dierenpolitie te informeren. Opnieuw raadpleeg ik internet en kom terecht bij FUMO. Ik mail mijn collega, die ondertussen contact heeft gehad met de dierenpolitie. Er schijnen vaker meldingen te zijn geweest waar nog niets mee gedaan is. Nu rest mij nog een ding, en dat is de meneer van de politie in contact brengen met de andere heer met als motto;
“Samen staan we sterk!”

Vandaag open ik de mail, en lees het volgende;

“Twee weken geleden is de politie er even geweest om te kijken en trof daar een aantal zaken aan strijdig met de flora- en fauna wet. Op grond daarvan is een proces verbaal opgemaakt en dit zal zeker ook consequenties hebben voor het behoud van z’n jachtakte.”

Mijn hart maakt een sprongetje en ik een vreugdedansje! Inzet beloond!

Kasia Eline