De kwaliteit van koffie staat altijd ter discussie wanneer ik ergens de drempel over stap. Wanneer familie of vrienden mij een kop koffie aanbieden, excuseren zij zich er vaak voor dat hun koffie misschien niet zo goed smaakt als in Coffee Central.

Dit is ook zo. Wij zorgen dat de koffie elke dag precies goed uit de machine komt.
We stellen de machine met grote precisie af. Hier wordt veel tijd aan besteed en hier leiden we het personeel voor op. Ik drink bij iedereen netjes mijn kopje koffie op. Zwart en zonder suiker en het liefst een beetje afgekoeld, zodat je de aroma’s beter proeft. Op de vraag of het heeft gesmaakt geef ik doorgaans een positief antwoord.

Buiten de deur ben ik wel selectief waar ik koffie ga drinken. In april ben ik naar London geweest voor The London Coffee Festival om de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van koffie te ontdekken. Wanneer je een weekend in Londen bent, kun je de uitdaging aan gaan om de beste koffietenten op te zoeken.
De uitdaging om de beste koffietenten van London te vinden, was achteraf zonder de sociale media groter dan ik en mijn vrienden hadden gedacht. Maar door veel mensen vragen te stellen en goed te zoeken, kunnen wij inmiddels een koffietour uitstippelen voor een volledige dag door London, waarbij je de vertegenwoordigde Starbucks en Costa op elke hoek van de straat links kan laten liggen.
Deze bedrijven zijn wel handig om even gebruik te maken van het toilet. Wanneer ik een horecazaak binnenkom, kijk ik eerst naar de koffiemachine, naar de bonenmaler en de skills van de barista. Wanneer dit naar wens is, durf ik wel een kop koffie of cappuccino te bestellen. Ik vind het ontzettend handig om de Koffie top 100 uitgave van Misset uit je hoofd te kennen, zodat je door heel Nederland de goede koffiespots weet te vinden. Wie wil nou niet de beste koffiespots van Nederland kennen?