Dankbaarheid

0
402
Karin van Eis

Als je dankbaarheid een beetje gebruikt, zal je leven een beetje veranderen. Als je dankbaarheid elke dag gebruikt, zal je leven veranderen op manieren die je je nu
moeilijk voor kunt stellen. Niet alleen vermenigvuldigt dankbaarheid alles in je leven, het werkt ook de negatieve dingen weg. Hoe negatief de situatie waarin je je bevindt ook is, je kunt altijd iets vinden om dankbaar voor te zijn, en als je dat bent, maak je gebruik van de kracht van liefde die korte metten maakt met negativiteit!

Het is namelijk onmogelijk om je verdrietig te voelen of een negatief gevoel te hebben als je dankbaar bent. Als je je midden in een moeizame situatie bevindt, zoek dan iets om dankbaar voor te zijn, hoe klein dan ook. Een wolk aan de hemel, een regendruppel op een blad, het geluid van het ruisen door het bladerdek, een kind dat lacht. Zodra je iets gevonden hebt, zoek dan naar iets anders, en nog iets anders, want alles wat je kunt ontdekken om dankbaar voor te zijn verandert je situatie.

Als je tijdens je dag iets goeds overkomt, wees dan dankbaar. Hoe futie het ook is, zeg dankjewel! Als je je lievelingslied hoort op de radio, of er komt net een parkeerplekje vrij op het moment dat jij komt aanrijden, het verkeerslicht spring op groen, zeg dan zachtjes in jezelf dankjewel. Dank je wel voor de goede dingen die het leven met schenkt en richt dan je aandacht naar binnen en voel hoe dankbaarheid in je lijf wordt ervaren.

Een manier om alert te blijven is om je hersenen te prikkelen met vragen als: “Welke dingen zie ik waar ik van houd? Wat zie ik dat me blij maakt? Wat zie ik wat me opwindt? Wat zie ik dat mijn hartstocht wekt? Wat zie ik nog meer om van te houden? Welke dingen hoor ik waar ik van houd? “ Als je jezelf zulke vragen stelt, gaan je hersenen meteen druk aan de slag om je antwoord te geven. Je hoofd houdt andere gedachten onmiddellijk tegen, omdat het bezig is met de antwoorden op je vragen. Het geheim is om je hersenen regelmatig vragen te stellen. Hoe meer vragen je kunt stellen, hoe meer vat je hebt op je hoofd.

Je hersenen werken met je mee en doen alles wat jij wilt, in plaats van tegen je te werken. Soms nemen je gedachten een vlucht als een goederen trein die zonder machinist van een berg af rijdt, als je ze niet de baas blijft.

Jij bent de machinist van je hoofd, dus neem de leiding en houd je hersenen bezig door ze te vertellen waar je gedachten heen moeten. Je gedachten gaan er alleen op eigen houtje vandoor als jij ze niet stuurt.

Het kost niet veel tijd om je hersenen te trainen om zich te richten op liefde, en als je dat hebt gedaan, moet je eens kijken wat er met je leven gebeurt!

Karin van Eis

www.levenskunstenaar.info

DELEN
Vorig artikelAfdekongevallen
Volgend artikelDNA ONBEKEND.3