Mindful ouderschap

0
663

15 september start de cursus Mindful Ouderschap,  een manier om je kind in een liefdevolle en bewuste omgeving te laten ontwikkelen en opgroeien.

Waarom een cursus Mindful ouderschap?
We weten allemaal wel ongeveer wat goed opvoeden inhoudt: grenzen stellen,
consequent zijn, goed gedrag belonen. En toch lukt dat regelmatig ook niet. Iedereen schiet wel eens uit z’n slof, wordt heel ongeduldig, voelt zich machteloos of heeft het idee dat het kind ‘over je heen loopt’. Mindful ouderschap stelt ouders in staat meer te begrijpen wat er tussen hen en hun kind gebeurt en biedt praktische en eenvoudige vaardigheden die een liefdevolle(re) band bevorderen: met meer warmte en minder stress.

De cursus is geschikt voor alle ouders die bewust willen opvoeden en merken dat soms de hectiek van alle dag, de stress, zo’n grote rol speelt in het leven dat het niet meer lukt om met rust en aandacht bij de kinderen te zijn. Het lukt dan vaak niet meer om te genieten van de kinderen en van de kleine dingen in het leven. Men voelt zich soms meer een manager van het gezin dan een ouder.

De cursus is ook geschikt voor ouders die tegen “problemen” aanlopen in de opvoeding en omgang met hun kind; denk aan gedrags problemen, angst, boosheid, teruggetrokken gedrag etc.

Thema’s die aan de orde komen zijn: bewustwording van je gedrag, gevoelens en reacties naar je kind toe. Vrijheid en begrenzing. Spiegelen en zelfreflectie. Verbondenheid tussen ouder en kind. Grondings oefeningen voor jezelf en je kind.

De cursus wordt gegeven door Jannie de Vries. Zij heeft een natuurgeneeskundige praktijk, Ajana coaching, in Marrum. Jannie is energetisch therapeut en heeft verschillende opleidingen gevolgd op gebied van healing, coaching, mindfulness en meditatie voor volwassenen en kinderen.

Voor meer informatie: kijk op
www.ajanacoaching.nl, bel 0518-412942 of mail naar info@ajanacoaching.nl