De kracht van gezondheid

0
1715
Karin van Eis

Deel. 1

Wat betekent het eigenlijk om gezond te zijn? Gezond zijn betekent je zo voelen als een kind. Gewoon lekker in je velletje zitten, kinderen barsten van energie. Hun lijf voelt soepel en licht en het bewegen is moeiteloos. Ze zijn vlug en alert, ze zijn happy, onbezorgd en voelen zich vrij. In de nacht slapen ze  diep en vredig en ze worden verfrist weer wakker. Daarbij zijn ze enthousiast over elke nieuwe dag! Kijk naar kleine kinderen en je ziet wat gezond zijn echt inhoudt. Kun jij je nog als een kind voelen?

Wat je in je hoofd denkt, is wat je voor waar aanneemt. We leven vaak vanuit oude patronen en overtuigingen. Dit zijn gewoon herhaalde gedachten waar een sterk gevoel aan is verbonden, zoals: ik word in het voorjaar en najaar standaard verkouden, ik heb een heel gevoelige maag en kan niet zoveel verdragen, het lukt me niet om af te vallen, ik moet in de middag even uurtje slapen anders trek ik de avond niet, als ik met het raam open slaap krijg ik blaasontsteking, ik kan niet stoppen met roken en/of alcohol enz enz. Dit zijn allemaal overtuigingen en geen feiten. Maar alles wat je gelooft en voelt dat waar is voor jou, is ook waar, of deze overtuigingen je nu behulpzaam zijn of schaden. Volgens de wet van aantrekkingskracht krijg je alle overtuigingen die je uitzendt als een boemerang weer terug. Als je gelooft dat je lichaam achteruit gaat als je ouder wordt en dat ziekte onvermijdelijk is, zend je dat gevoel uit en moet de wet van aantrekkingskracht het je teruggeven in de omstandigheden en toestand van je gezondheid en je lichaam. In de bijbel staat de volgende tekst die hier op wijst:

“Wat ik het meest vrees komt op mij af, wat mij angst aanjaagt heeft me getroffen; ik ken geen rust, geen vrede; ongedurigheid vergezelt mij.”
Job

Als je slechte gevoelens hebt, doet de spanning je zenuwen en cellen krimpen, de chemische productie in je lichaam die van levensbelang is, verandert, je bloedvaten trekken samen en je ademhaling wordt oppervlakkig. Dit alles vermindert de kracht van gezondheid in je organen en hele lichaam. Ziekte is het resultaat als een lichaam gedurende langere tijd niet op zijn gemak is als gevolg van negatieve gevoelens als stress, zorgen en angst. Je emoties werken door in de elke cel van je lichaam.

De nieuwe biologie stelt dat al jouw cellen onderdeel zijn van een energieveld en dat dit veld wordt beïnvloed door jouw overtuigingen. Candace Pert beschrijft in haar boek ‘Molecules of Emotion’ hoe emoties ons lichaam beïnvloeden op celniveau. Als trauma’s en negatieve emoties niet verwerkt worden, worden ze fysiek opgeslagen als celgeheugen (een biochemische stof die de cel blokkeert), en voorkomen hierdoor dat deze cellen deel uitmaken van de constante (chemische) communicatie die plaatsvindt in het lichaam. De ‘herinneringen’ sluiten deze cellen niet alleen af, maar kunnen leiden tot emotionele en fysieke aandoeningen.

Alles wat jij gelooft over je lichaam, geloven je cellen ook. Ze twijfelen aan niets van wat jij denkt, voelt of gelooft. Maar het allerbelangrijkste is; “Wat wil jij? Wat zou je het allerliefste willen? Als jij je net zo goed wil voelen als toen je klein was, geef dan je cellen zulke opdrachten. Daarover volgende keer meer!

Karin van Eis
www.levenskunstenaar.info