Automobilisten maken het autodieven erg gemakkelijk

0
1288

Uit een onderzoek van DEKRA onder ruim 1.500 automobilisten blijkt dat de meesten van hen het autodieven erg gemakkelijk maken. Maar liefst een kwart van de automobilisten (24%) laat – zoals ze zelf zeggen – regelmatig geld, waardevolle zaken of sleutels in de auto liggen. Meer dan een derde (39%) bewaart papieren en documenten in de auto waaruit blijkt waar de eigenaar van de auto woont. Een vijfde van de automobilisten laat voor een kort bezoek aan het tankstation of de supermarkt de auto of het autoraam open.

Jonge automobilisten maken zich het minst zorgen over de veiligheid. In de leeftijdscategorie tot 24 jaar vindt bijna de helft (49%) van de ondervraagden het geen probleem om waardevolle zaken, sleutels of papieren met adresgegevens in de auto te laten liggen. Ook laten jonge automobilisten hun ramen veel vaker openstaan dan oudere automobilisten. Verbazend is ook, dat een op de drie automobilisten geen stuurslot gebruikt als ze hun auto parkeren.

In totaal blijkt 7 procent van de automobilisten al eens het slachtoffer van een autodiefstal te zijn geweest. In de leeftijdscategorie tot 24 jaar is het percentage 5 procent, in de groep 75 jaar of ouder 15 procent.