De kracht van gezondheid deel 2

0
1920
Karin van Eis

Om je bewust te worden van de macht die je over je lichaam hebt, is het van belang je innerlijke wereld te kennen. Het is niet alleen heilzaam om te weten, ik vind het persoonlijk ook erg interessant om te weten hoe het er in mijn lijf aan toe aangaat zonder inmenging mijnerzijds. Alle cellen in je lichaam spelen een bepaalde rol en hun samenwerking is er louter en alleen op gericht  om jou leven te geven. Sommige cellen staat aan de leiding van bepaalde gebieden of organen, zijbeheren en sturen alle werkcellen in hun gebied. Dat kunnen je hersenen zijn, je hart je nieren enz. De leidende cel in een orgaan stuurt en leidt alle andere cellen in dat orgaan om orde en harmonie te garanderen, zodat alles perfect functioneert. Patrouillecellen reizen door het ruim 96 duizend kilometer lange bloedvatenstelsel in je lichaam om de orde en vrede te handhaven. Bij een verstoring zoals een schram of een snee slaan de verkenningscellen direct alarm zodat het reparatie team zich direct naar de plek des onheils spoedt. Het bloedstolsel team is het eerste paraat om het bloeden te stoppen. Daarna komen de weefsel- en huidteams ter plaatse om reparatiewerk aan het gebied te verrichten, zoals het herstellen van weefsel en het dichtmaken van de huid.

Bij een bacteriële infectie of virus, maken de geheugencellen een afdruk van de indringer. Deze wordt vergeleken met archieven om te onderzoeken of er een overeenkomst is met eerdere indringers. Als ze herkend worden waarschuwen de geheugencellen direct het relevante aanvalsteam om de indringer te vernietigen. Als er geen herkenning is maken ze een nieuw bestand over de indringer en alle aanvalsteams worden in stelling gebracht om de indringer te vernietigen. Vervolgens wordt door de geheugencellen in de archieven vastgelegd welk aanvalsteam de indringer heeft weten te vernietigen. Mocht de indringer weer terug komen dan weten de geheugencellen  direct met wie ze maken hebben en wat de aanpak moet zijn. Als een cel in je lichaam niet langer ten dienste van je lichaam werkt, seinen de patrouille cellen het reddingsteam in om de cel te repareren. Als hiervoor een bepaalde stof nodig is dan wordt die uit je persoonlijk apotheek gehaald. In jou is een complete apotheek aan het werk die elke helende chemische stof kan aanmaken die een farmaceutisch bedrijf ook kan produceren. Al onze cellen werken 24/7 in teamverband, hun hele leven lang. Het enige doel is om het leven in jou en de gezondheid van je lichaam te handhaven.

We hebben ongeveer 100 biljoen cellen in ons lichaam, die non-stop aan het werk zijn om jou leven te geven. En al deze 100.000.000.000.000 cellen staan onder jouw bevel! Jij voert ze aan en instrueert ze met je gedachten, je gevoelens en je overtuigingen. (lees deel. 1)

Alles wat jij gelooft over je lichaam, geloven je cellen ook. Ze twijfelen aan niets van wat jij denkt, voelt of gelooft. Maar het allerbelangrijkste is; “Wat wil jij? Wat zou je het allerliefste willen? Als jij je net zo goed wil voelen als toen je klein was, geef dan je cellen zulke opdrachten. Dat  je cellen op al je opdrachten reageren, komt gewoon doordat de wet van aantrekkingskracht in jouw lichaam van kracht is. Daarover de volgende keer meer

Karin van Eis
www.levenskunstenaar.info