Trots

0
869
Anders de Boer

Laat ik mijzelf allereerst even voorstellen als nieuwe columnist (alleen het schrijven van dat woord geeft me al een gek gevoel..) van dit blad ‘Ljouwert’. Ik ben Anders de Boer, eigenaar van Keukencafé TOTT in de Grote Hoogstraat op nummer 30. Misschien ken je me al, misschien ook nog niet. Welkom en leuk dat je leest! De komende tijd mag ik 1 keer per maand een stuk schrijven over ervaringen die ik met jullie wil delen. Verwacht geen ‘haute cuisine’ (als horecaman mag ik dat zo noemen) in schrijfstijl of taalgebruik, ik houd het liever eenvoudig & huisgemaakt, maar van goede kwaliteit; net zoals ik mijn satégerechten serveer in mijn Keukencafé.

Na het schrijven van deze introductie, wat me redelijk vlot afging, loop ik tegen een klein probleem aan. Waar ga ik over schrijven? Een brainstormsessie, zoals ik dat op school heb geleerd, geeft mij ideeën: ik kan schrijven over ervaringen met gasten in het restaurant, de gemaakte foutjes tijdens ontwikkelingen, onzekerheid of ik het wel goed doe, vertrouwen in bepaalde personen, enz. Nu, tijdens het schrijven, bedenk ik de keerzijde van alles wat ik opschrijf.. Wie schaad ik hiermee, willen mensen dit lezen, is het interessant leesvoer voor het grote publiek of ben ik nu aan het roddelen? Als columnist mag je alles schrijven heb ik ergens meegekregen. Maar dit stuk is niet anoniem en ik ben wel eigenaar van een mooi restaurant waar ik meer dan ontzettend trots op ben. Dus laat ik het vooralsnog luchtig houden en deze column niet te erg op iets specifieks richten. Mocht je naar aanleiding van dit schrijven geïnteresseerd zijn, kom eens langs in TOTT, dan hebben we het er over met een glaasje en een sateetje. Misschien ben jij wel de inspiratie voor de nieuwe column in november.

Bedankt voor elke dag dat TOTT mag bestaan, ik er mag ondernemen, personeel een baan kan aanbieden en jullie mogen genieten van het eten en de sfeer in TOTT.

Trots.
Anders.