Ontdek het verschil

0
1445
Klaas Wijmenga, Rijschool EuroHolland

Hoe hard rijdt jij in een 30km/h zone?…. Waarschijnlijk nog nooit echt opgelet. Het is natuurlijk ook een snelheid die snel overschreden kan worden. Gebruik bijvoorbeeld om dat te voorkomen je cruisecontrole. Wat veel mensen denken over dat “gezeur” het maar een paar kilometers te hard is. En wat maakt nou die 10 km/h uit, het is maar 10 km/h.

Een leuke test kun je doen met bijvoorbeeld pionnen. Maak op een veilige plaats (geen ander verkeer in de buurt) een noodstop bij 30 km/h en op het punt dat je stil zij komt te staan zet je een pion neer. Nu doe je het zelfde maar dan bij 40km/h, dus maar 10 km harder. Nu wordt de pion bij de zelfde noodstop weg geschoten. Stel je nu eens voor dat die pion jou kindje is of het kindje van een  ander, wat is dan die 10 km/h extra nog waard……