Schervenjacht en gratis workshops voor kinderen in Keramiekmuseum Princessehof

0
650
© Marchje Andringa 2016

3100 leerlingen van 18 scholen van het Protestants Christelijk Basis Onderwijs Leeuwarden en omgeving  gingen op zoek naar scherven. Ze verzamelden duizenden scherven en maakten er indrukwekkende installaties mee. Het resultaat is tot en met 13 november te zien in Keramiekmuseum Princessehof. Daarnaast kunnen kinderen deze herfstvakantie meedoen aan allerlei leuke gratis workshops. Een mooie gelegenheid om deze week met je (klein)kinderen het Princessehof te bezoeken dus!

Schervenjacht
Ter ere van het 150-jarig bestaan van alle PCBO-scholen verzamelden 3100 leerlingen van 18 PCBO-scholen duizenden scherven en maakten samen aan de tentoonstelling Schervenjacht. Van elke school bouwden ‘schervenambassadeurs’ twee dagen aan hun installatie. Samen keken, ordenden, herschikten en veranderden ze erop los.
De verwondering over de grote variatie stond centraal, want iedere scherf vertelt zijn eigen verhaal. Ook het Princessehof droeg een scherfje bij. Onze conservatoren doken in de museumcollectie om een aantal schervenverhalen van het Princessehof te laten zien. Zo werden de scherven van de leerlingen aangevuld met eeuwenoud keramiek en een hedendaags kunstwerk van keramist Bouke de Vries.

Gratis workshops in de herfstvakantie
Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 oktober zijn verschillende leuke workshops te volgen in het Princessehof. Kinderen lopen eerst met een museumdocent door het museum om inspiratie op te doen, daarna gaan ze zelf aan de slag. In de workshops Rijk reliëf, Deftige draken en Betere borden boetseren ze een draak, ontwerpen tegels met reliëf of versieren een bord.  Kijk voor meer informatie en tijden op www.princessehof.nl.

Schervenspreekuur
Kinderen kunnen donderdag  20 en vrijdag 21 oktober hun mooiste of gekste scherven meenemen naar het schervenspreekuur. Van 13.00 tot 16.00 uur zitten onze experts klaar om ze er van alles over te vertellen.

Schervenjacht is een samenwerking tussen Keramiekmuseum Princessehof, PCBO Leeuwarden e.o. en Kunstkade.