Eten voor een prikkie

0
1422

Laura & de Chef

Het is een uurtje of zes en ik ben op zoek naar een locatie waar je goed en voor weinig kunt eten. Als ik de Grote Hoogstraat inwandel, valt mijn oog op een wel heel leuk uitziend eethuisje. Laura & de Chef, ontbijt, lunch en borrel. Laat ik nu in dat laatste wel zin hebben. Ik stap naar binnen en de sfeer is erg prettig. Er zitten drie man aan de toog. Een goed verzorgde dame vraagt me of ik iets te drinken wil met de mededeling dat het officieel al sluitingstijd is. Ik stel me voor en vertel dat ik recensies mag schrijven voor de Ljouwert. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd, er zitten nog twee ondernemers aan de bar, Douwe & Ypie van Sjoddy. Daar word ik nou enthousiast van, ik hoef geen ondernemers te zoeken, ze dienen zichzelf al aan. We spreken af dat zij de volgende op mijn lijstje worden. Laura is de gastvrouw en is tevens de drijvende kracht achter dit etablissement. Ze werkt samen met twee vrouwelijk chef-koks in de keuken, ook haar lunchkaart verraadt dames met kwaliteiten. Zo is er een heerlijke salade met biet, pompoen, spinazie, appel en walnoten bedacht door Doetie, een bekende geitenhouder die haar eigen kazen maakt. En voor de zoetekauwen onder ons maakt vriendin Karin de meest heerlijke taartjes, om je vingers bij op te eten! Er wordt bij Laura & de Chef bewust gebruik gemaakt van natuurlijke en biologische producten, een kolfje naar mijn hand. Ik drink een paar wijntjes en we maken een afspraak voor de zondagmiddag, maar helaas blijkt Laura die dag wegens omstandigheden niet aanwezig te zijn. Een zeer charmante jongedame achter de toog beantwoordt nu mijn vragen. Zo vertelt ze me dat Laura via crowdfunding geld heeft binnengehaald om het bedrijf te starten. Ze zijn 6 september gaan proefdraaien. Dat liep zo goed dat ze 24 september 2016 officieel geopend zijn. Zo te zien loopt het nog steeds goed want de zaak zit redelijk vol op zondagmiddag.

Ik bestel een wortelgembersoep en een salade met geitenkaas van Doetie.

Het wordt geserveerd op verschillende borden uit grootmoeders tijd. Dat lijkt wel een trend te worden want dat kom ik vaker tegen. Ik vind het leuk, het heeft iets huiselijks. Niet veel later neem ik mijn eerste hap van de heerlijk romige soep, die precies goed op temperatuur is en de spekje die erin drijven smaken overheerlijk. Een combinatie om je vingers bij af te likken! Ik neem een hap salade en voel hoe de geitenkaas mijn smaakpapillen verwennen. Dit is echt super, super lekker!

Laura ik kom zeker terug, dank je wel voor je heerlijke eten en aandacht. Aan de kassa mag ik € 16,75 betalen, het was het meer dan waard, ik heb mijn buik vol en rond gegeten en kom zeker weer een keer terug……

Laura & de Chef
Grote Hoogstraat 42
8911 HB Leeuwarden
058-3030474
info@lauraendechef.nl
Dinsdag t/m zondag geopend van   09.00 – 18.00
Vrijdag van                                   09.00 – 20.00