De kracht van gezondheid Deel 4

0
777
Karin van Eis

Natuurlijk is dit even wennen maar je zult al snel merken dat het werkt! Dankbaarheid is de grote vermenigvuldiger, dus zeg elke dag dankjewel voor je gezondheid. Je kunt het niet kopen, het is een geschenk van het leven, wees daarom dankbaarder voor je gezondheid dan wat dan ook! Dankbaarheid verzekert je tegen ziekte!

 Ik heb redelijk veel reacties gekregen op mijn column afgelopen periode en een aantal vragen. Om een en ander nader uit te leggen, wil ik het met u hebben over de experimenten met water van dr. Masaru Emoto. Wat heeft water met onze gezondheid te maken? Je lichaam bestaat voor ongeveer zeventig procent uit water! De binnenkant van je hoofd is voor tachtig procent water! Het onderzoeksteam van Emoto ontdekte  dat bronwater, grondwater of water uit de bovenloop van een rivier mooie kristallen vormden, terwijl kraanwater, regenwater, of water uit het laagste deel van een rivier misvormde of onregelmatig gevormde kristallen laat zien. (https://www.youtube.com/watch?v=33IiYb8htHk)

Door een waterdruppel op een Petri schaaltje in een ingerichte vriescel te bevriezen in een laboratorium bij een temperatuur van -5 graden Celsius ontstaat er een waterkristal, die je kunt fotograferen. Hij kwam op het idee om water bloot te stellen aan muziek, gesproken of geschreven woorden en ontdekte dat water onder invloed van positieve woorden of harmonieuze muziek mooie kristallen vormen en bij woorden met een negatieve lading of dis harmonieuze muziek vormen ze lelijke kristallen.

Als menselijke emoties de structuur van water kunnen beïnvloeden, kun je je dan voorstellen wat jouw gevoelens doen met je gezondheid van je lijf? Je cellen bestaan grotendeels uit water! De kern van ieder cel is water en elke cel is geheel omringd door een laagje water. Kun jij je voorstellen wat de invloed van liefde en dankbaarheid doen om gezondheid te herstellen? Als je liefde voelt, beïnvloedt je liefde het water van de 100 biljoen cellen in je lichaam!

Een prachtig boek van dr. Emoto is Water en het universum, waarin hij laat zien hoe water betrokken is bij de schepping van het universum. Hij onderzoekt de betekenis van woorden en taal, hun oorsprong en hun effect op de vorm van de waterkristallen. Duidelijk wordt hoe water samen met onze gebeden, emoties en positieve woorden ons en het gehele universum kan helen. Dr. Emoto legt uit dat water zijn echte vorm heeft verloren, net zoals onze eigen manier van leven zich steeds meer verwijderd heeft van onze essentie. Hij geeft aan hoe je je levensstijl kunt veranderen en hoe je een betere communicatie, harmonieuzere relaties en meer gezondheid kunt creëren. Water kan een helende functie vervullen in ons leven en voor het universum. (Info:bol.com samenvatting)

Wordt vervolgd

Karin van Eis
www.levenskunstenaar.frl