Eten voor een prikkie

0
1806

Bij Caroline kun je echt eten voor een prikkie. Elke woensdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur kun je middels reserving een heerlijke Indische rijsttafel halen. Prijs? € 5,95! Ben je een grote eter? Krijg je voor € 2,-extra net even iets meer!  Uit milieuoverwegingen krijg je de maaltijden mee in een statie geld bakje van € 1,- die bij inlevering weer wordt vergoed. Deze week kipsaté met pindasaus, Telor mata sapi (spiegelei), Sajoer kool, Tempé goreng en natuurlijk nasi. Het aanbod varieert van week tot week! Reserveer tijdig want op is op! Bij Tika Food wordt niets verspild, als er al wat overblijft, zitten er enkele kippetjes hunkerend te wachten op al dat lekkers!

Deze allround kok houdt zich niet alleen bezig met Indische maaltijden, maar verzorgt ook catering met wereldse dinerbuffetten, hartige lekkernijen, tapas, lunch, brunch of picknick, verse salades en soepen en overheerlijke high tea. Daarnaast biedt deze bezige bij nog kookworkshops aan waar je samen met vrienden, collega’s of familie heerlijke maaltijden leert koken om het niet veel later onder het genot van een drankje te verorberen.  Je kunt kiezen voor Indiase- of Thaise curry’s,  Indonesische rijsttafel, Mexicaans, Tapas, Marokkaans buffet, High tea, Koken met superfoods of koolhydraat-arm koken. Tevens worden er kinderworkshops aangeboden, een leuk alternatief voor een verjaardagsfeestje.

Wie is eigenlijk de vrouw achter Tika Food en waar komt de keuze voor deze naam vandaan? Caroline is een geboren en getogen Haagse vrouw, zij is op haar 18de  levensjaar vertrokken naar Leeuwarden om te studeren aan de lerarenopleiding voor docent Nederlands. Deze rol heeft ze vijftien jaar lang met verve gespeeld.

De naam Tika was eigenlijk bedoeld voor haar 2de dochter, de oudste dochter heet Terra en een zusje met de naam Tika werd niet geschikt bevonden. In plaats daarvan is het de naam geworden van haar creatieve kindje Tika Food! Inmiddels een uit de kluiten gewassen bedrijf. Een vrouw die van haar hobby haar werk heeft gemaakt en achter de coulissen geholpen wordt door haar partner. Een goed doorvoede man, die met zachte blik naar zijn echtgenote kijkt, ook hier geldt weer; “De liefde van de man gaat door de maag!”

Waar haalt Caroline haar inspiratie vandaan? Ze is geïnteresseerd in de Mediteriaanse, Turkse, Marrokaanse, Italiaanse en Spaanse keuken en de laatste jaren is hier een nieuwe liefde bij gekomen, de Oosterse keuken! En daar heeft ze een prachtige oplossing voor gevonden! Samen met haar echtgenoot logeert ze bij de lokale bevolking in Sri Lanka of Japan en betaalt de boodschappen. In wederdienst krijgt zij kooklessen van de dames aldaar. En unieke uitwisseling waar wij in Leeuwarden heel veel profijt van hebben, want de kookkunsten van Caroline breiden zich alleen maar uit!

Caroline’s motto is:
“Eten is verbinding en op een gezonde manier geest en lichaam voeden”.

Reserveren belangrijk!
https://www.facebook.com/pg/tikafood.nl/photos/?ref=page_internal
info@tikafood.nl
www.tikafood.nl