‘It Lûd fan Van Dam’ orgelklanken in de Dorpskerk Huizum

0
1387
Foto: Peter Popken

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum zijn we vorig jaar gestart met een proefserie orgelbespelingen op de eerste vrijdag van de maand, in de namiddag van 5 tot 6 uur. Dit bleek een groot succes.

We prijzen ons zeer gelukkig dat we weer een aantal enthousiaste musici hebben kunnen vinden die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel willen laten horen. In het voorjaar van 2017 wordt het orgel bespeeld door vier studenten van Theo Jellema, meester-organist aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast komt organist Ulbe Tjallingii graag op 3 maart 2017 terug, nu in gezelschap van zangeres Vronie de Vreeze.

Op vrijdag 3 februari  2017 wordt het orgel bespeeld door Matthew Schembri en Jos Maters, studenten van Theo Jellema. U bent van harte welkom voor een uur ‘Van Dam-klanken’, onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie ‘It Lûd fan Van Dam’ zijn gratis toegankelijk.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Koffie/thee € 1,50.