27e Boot Holland De Nr1. voor staalbouwers

0
901

 

Leeuwarden – Vrijdag 10 februari 2017 om 13.00 uur opent Boot Holland haar deuren. Al weer voor de 27ste keer. Begonnen als beurs met een regionaal karakter met botenbouwers uit de omgeving, heeft Boot Holland zich ontwikkeld tot een internationale watersportbeurs met standhouders uit het hele land en ook bezoekers uit de ons omringende landen. Niet veranderd is dat staalbouw sterk verankerd is en het visitekaartje vormt. Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

 

Boot Holland vindt plaats in 5 beurshallen met een totale beursoppervlakte van 40.000m2 welke gevuld wordt door 280 deelnemers. Hal-2 en Hal-3 herbergen samen maar liefst 45 stalen motorjachten, een ongekend aantal. Daarmee is Boot Holland dé stalenmotorbotenbeurs van de Benelux. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Brandsma Jachten, De Boarnstream, Aquanaut Yachting, Rheben Yachts, Bootcentrum Geertsma, Serious Yachts, Grouwster Vlet, Kuster Yachts, Keikes Jachtbouw, Breedendam Yachts, Vedette Jachtbouw, Succes Yachts en Smelne Yachtcenter.

 

Naast nieuwe schepen kun je op Boot Holland ook terecht voor een selectie jong gebruikte motorjachten. Jachtbemiddeling Van der Veen uit Terherne presenteert een premium selectie van 10  jong gebruikte jachten, Smelne Yachtcenter is, naast een nieuwe , met 4 prachtige jong gebruikte schepen op de beurs en Kuster Yachts presenteert 5 jachten in een range van 34 tot 45ft.   Beursmanager Pieter Fokkema: “Staalbouw gaat erg goed op Boot Holland. Als je geïnteresseerd bent in een stalen schip moet je op Boot Holland zijn”. Dat verklaart waarschijnlijk ook de toename van het bezoek uit het buitenland. “Omdat ongeveer een derde van het totale aantal online een kaartje koopt, hebben we de geografische herkomst van de bezoekers steeds beter in beeld. Steeds meer Belgen en Duitsers, maar ook mensen uit Zwitserland, Luxemburg en Engeland.

 

Ook degene die niet direct op zoek is naar een nieuwe boot, komt op Boot Holland volledig aan zijn trekken. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Partijen als onder meer Yanmar, Vetus, Drinkwaard, NPS Diesel, Honda en Volvo Penta presenteren hier de nieuwste motoren. Voor watersportartikelen kun je terecht bij Allpa, Nauticshop en Boatmax maar ook voor een refit van je boot ben je op Boot Holland op het juiste adres. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen en kussens. Alles kun je vinden op Boot Holland.

 

Boot Holland is een echte botenbeurs en biedt naast veel stalen motorjachten ook veel open boten. Grote sloepenbouwers als Waterspoor, Seafury en Maril, Antaris, Makma presenteren een grote lijn nieuwe sloepen. Verder zijn er vele bedrijven met bijboten in verschillende materialen en afmetingen. Zeilboten zijn er onder meer van Tornado Sailing uit Makkum. Tornado’s blikvanger is de nieuwe 46 voet Delphia. Naast zeilboten komt Tornado Sailing met twee Delphia Escape motorboten.

 

Naast een grote stand met zeilboten van de klassenorganisaties is er op Boot Holland ook een groot sup en kitesurfplein. Hier vindt je alles op het gebied van kiten en suppen. Ook is er een simulator en een waterbassin voor demonstraties.

 

Sinds jaar en dag is er een klassieke schepen paviljoen op Boot Holland. Als echte botenbeurs voelt de beurs zich nauw verweven met de historie van de beroeps,- en pleziervaart. Op het paviljoen zijn er naast klassieke schepen ook toeleveranciers actief in deze sector.

 

Begin het seizoen bruisend en bezoek Boot Holland. De beurs wordt gehouden van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 februari in het WTC Expo Leeuwarden.  Geniet van de gemoedelijke sfeer, wissel van gedachten met collega-watersporters en doe alle inspiratie op die nodig is voor een geslaagd watersportseizoen.

Organisatie: De organisatie van de 27ste Boot Holland is in handen van WTC Expo Leeuwarden
Contactpersoon: Pieter Fokkema, beursmanager
Datum beurs: 10 februari t/m 15 februari 2017
Locatie: WTC Expo Leeuwarden, Heliconweg 52, Leeuwarden.
Telefoon: 058-2941500
internet: www.boot-holland.nl

Oppervlakte: 40.000 m²
Aantal deelnemers: 280
Openingstijden:
Vrijdag                13:00 – 22:00 uur
Zaterdag             10:00 – 18:00 uur
Zondag               10:00 – 18:00 uur
Maandag             13:00 – 22:00 uur
Dinsdag              10:00 – 18:00 uur
Woensdag           10:00 – 17:00 uur

Prijzen: De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd t/m 12 jaar mag gratis naar binnen. Online tickets € 12,50 Parkeren kost € 4.