Klassestore: een winkel vol verassingen

0
1624

Op de winkelvloer van de Klassestore is het dagelijks net een klein Utopia?, maar dan met de studenten van de Opleiding Ondernemers Detailhandel van het ROC de Friese Poort. Het is een uniek project waar het bedrijfsleven en de opleiding samensmelten.

Iedere 10 weken komen er 10 nieuwe studenten om te ervaren wat het inhoudt om een winkel te runnen: verkoop, reclame, boekhouden en leidinggeven, dit onder het toeziend oog van Anna en Tamara. De studenten moeten 28 uur per week stagelopen. Dit doen ze vaak naast hun eigen baan. Op maandag gaan ze nog een dag naar school, zo komen ze al snel op een 50-urige werkweek; een prestatie van deze jongvolwassenen.

Binnen die 10 stageweken moeten ze een evenement plannen in de Klassestore. Zo is er op 26 januari een Nieuwjaarsmarkt, waar heel veel extra ‘Superkoopjes’ te vinden zijn, maar ook een hapje en een drankje en gezelligheid. Daarnaast verloten wij die middag een bruidsjapon, een blazer of pantalon naar keuze.

Zet het in uw agenda!
U bent welkom vanaf 12 uur ‘s middags

Klassestore is een winkel vol verassingen. Onze artikelen worden geleverd door vier ondernemers:

  • W de Haan van ProVeiling: een online veilingbedrijf uit Drachten. Zij kopen faillissementspartijen op, die variëren van exclusieve kleding, huishoudelijke artikelen, meubels, hulpmiddelen, tuin- en doe-het-zelfspullen tot sieraden. Te veel om op te noemen.
  • Karel Numan: eigenaar van een dierenspeciaalzaak uit Kollum levert bij ons een mooi assortiment voor onze dierenhoek.
  • Sierd Henk de Bruin van ‘Bruna’ en ‘Top1Toys’ uit Kollum, levert ons een grote variatie aan spullen zoals: boeken, kaarten, speelgoed of nieuwste ‘Musthaves’.
  • Martin Schinkel: hij bezit een schoenenwinkel in Kollum ‘M & I Schoenen’, via hem verkopen wij schoenen van topmerken

Deze 4 ondernemers en de Friese poort maken dit unieke project mogelijk.

 

Sommige studenten komen in hun school periode 3 keer terug op deze opleidingsplek. Het is leuk om te zien hoe studenten zich ontwikkelen en dat er bepaalde talenten naar boven komen; ook persoonlijk zie je een enorme ontwikkeling.

 

Bent u nieuwsgierig naar onze winkel, kom dan gerust eens langs!

Wij zijn te vinden aan:
Voorstreek 62 in Leeuwarden

Maar wij hebben ook een filiaal in Groningen:
Damsterdiep 299

 

Ook kunt u ons volgen op onze Facebookpagina ..wees welkom!