ABD winnaar verkiezing ‘Renault dealer of the year 2016’

0
1424

Voor de derde keer op rij – en daarmee 8 keer totaal – heeft ABD Renault de felbegeerde titel ‘Renault Dealer of the Year’ gewonnen. In 2016 scoorde de Friese dealer wederom structureel hoog op het gebied van klanttevredenheid, deskundigheid en verkoopaantallen.

ABD werd in 2008 voor het eerst als beste verkozen in de Renault Global Quality
verkiezing wat in 2009, 2010 en 2011 een vervolg kreeg. Met de Dealer of the Year 2012, de opvolger van de Global Quality award, had ABD Renault ook de eerste plaats. En ook in 2014 en 2015 heeft ABD Renault bewezen dat ze kwaliteit en klanttevredenheid in de genen hebben.

“Wij zijn bijzonder trots dat wij deze prijs weer mogen ontvangen”, zegt Wybe Kooistra van ABD Renault, “Het is een echte teamprestatie waarvoor al onze medewerkers verantwoordelijk zijn.”

Bij de verkiezing ‘Renault Dealer of the Year’ draait het om de prestaties van de dealers op het gebied van sales, aftersales en kwaliteit. ABD stond heel 2016 soeverein bovenaan en behaalde de hoogste score op vier van de zeven beoordelingscriteria. De scores op de overige criteria deden daar nauwelijks voor onder.

“Er is geen eenduidig antwoord te geven waarom wij het al jarenlang beter doen dan de rest van Nederland. Klanttevredenheid krijgt wél volledige focus. Goed zorgen voor je klanten is de basis. En als dat goed zit, kun je verder bouwen. Maar dat gaat niet vanzelf. Het kost veel tijd en energie om je klanttevredenheid op hoog niveau te houden. Je moet continu blijven nadenken, je aanpassen aan de klant en meebewegen met de veranderende markt. Het is niet vanzelfsprekend dat wij de award straks voor de vierde keer op rij winnen, we blijven er hard voor werken!”

Sinds de oprichting in 1975 heeft ABD voortdurend een gezonde groei doorgemaakt en is daarmee sinds kort de top 50 van grootste dealerbedrijven in Nederland binnen gekomen.