Een dikke kont

0
3194
Sjoukje Westra

Omdat dit mijn eerste column in deze krant is, zal ik me even voorstellen. Ik ben Sjoukje Westra, eigenares van een fitnessclub. 26 Jaar lang houd ik mij nu bezig met gezonder leven, fitness en voeding waarvan 9 jaar professioneel. Ik ben opgegroeid in St.Annaparochie en op mijn achttiende verhuisd naar Leeuwarden. Ik ging op een studentenkamer wonen op de Alma-Tademastraat.

Zo’n twee jaar daarvoor ontdekte ik de Magnum-ijsco. Ik haalde ’s ochtends op weg naar school bij de benzinepomp een Magnum en op de terugweg weer één. En dit een paar jaar lang. Mijn kleren pasten niet meer. Ik kreeg een dikke kont. Toen ik echt onzeker begon te worden en mannen alleen nog tegen mijn borsten praatten vond ik het welletjes. Mijn kont en de rest moest eraf.

Eerst maar een leven zonder ijsco’s. Ging goed maar het afvallen ging me niet snel genoeg.  Ik begon boeken te lezen over dit onderwerp. Eerst boeken gebaseerd op voeding. Daarna vooral bewegingsboeken en fitness dvd’s, internet… Als je na een tijd zo veel boeken en dvd’s hebt bekeken leer je uiteindelijk ook het kaf van het koren te scheiden. Ik kreeg er langzamerhand verstand van.

Uiteindelijk werd mijn kennis steeds groter over de werking van het lichaam. Van begin af aan veranderde mijn leefstijl langzaam mee. Ik heb mijn kont gelukkig nog wel maar die is afgeslankt in de jaren en gespierder, vermoed ik. Dit is niet door één bepaald dieet, boek of dvd gekomen maar door een langzame verandering van leefstijl dankzij al die boeken. Je groeit in een nieuwe leefstijl door steeds kleine stappen te nemen.

Wil jij ook veranderen? Maak kleine stappen en geniet al snel van je overwinningen. Veel winnersgeluk in 2017!