Human Library

0
977

Op vrijdag 3 maart vindt de eerste Human Library plaats in Leeuwarden. Deze menselijke bibliotheek kunnen bezoekers ervaren in “ De Wasknijper” in de Blokhuispoort tussen 15:00 en 20:00 uur. Dit is een doorlopend event, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het concept van Human Library ontstaan sinds 2000 in Denemarken en is nu al over 80 landen in de wereld verspreid. Efi Papadopoulou en Mireille Muller zijn de initiatiefnemers in Leeuwarden. De Human Library heeft als motto;“Don`t judge a book by its cover”. Doel van het concept is het wegnemen van vooroordelen & stereotypes door mensen bij elkaar te brengen, barrières tussen groepen weg te nemen en de sociale cohesie binnen de samenleving te versterken.

Bij de Human Library zijn“de boeken” mensen die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, hebben gehad of een bijzondere missie en passie vervullen in de samenleving. Denk aan iemand die maatschappelijk werk doet, een topsporter of een persoon met een bijzondere levenswijze.De “boeken” hebben allemaal een zelfgekozen titel die jij als lezer mag uitkiezen uit de boekenkast. Vervolgens ga je met het gekozen boek aan een tafel zitten en kan het lezen beginnen. Iedere lezer heeft 30 minuten tijd om het boek te ontdekken. Het boek vertelt zijn of haar verhaal. De lezers mogen het boek tegenover hen vragen stellen en omgekeerd de boeken ook aan hun lezers. Ieders geheugen is zijn persoonlijke literatuur.

Wees welkom, laat je verassen en lees je eerste levende boek bij de Human Library Leeuwarden !

Volg ons op https://www.facebook.com/humanlibraryleeuwarden/