Statushouders op weg naar werk

0
687

De gemeente Leeuwarden heeft dinsdag 7 februari een overeenkomst gesloten met AB Vakwerk om 24 statushouders aan een baan helpen in de agri-food sector. De statushouders krijgen een arbeidscontract voor minimaal een half jaar en zijn daarmee uitkeringsonafhankelijk. Alle Friese gemeenten zijn aangesloten bij deze aanpak, waarin Leeuwarden fungeert als centrumgemeente. De kosten voor de begeleiding en training van de statushouders worden mede gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

AB Vakwerk zorgt onder meer voor training en begeleiding op de werkplek en werkt hierin samen met het Dairy Training Centre (DTC).  Dit trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking traint jaarlijks meer dan 1.200 cursisten afkomstig uit 50 verschillende landen. Het DTC-personeel heeft werkervaring in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oost- en West-Europa.

AB Vakwerk is de grootste arbeidsbemiddelaar in de agrarische sector in Noord-Nederland. De onderneming is weliswaar geworteld in de agrarische sector, maar is inmiddels ook actief in de groenvoorziening, de grond-, weg- en waterbouw, productie (industrie en techniek), transport & logistiek en de bouw.