Meivakantie in het Natuurmuseum in teken van de onderwaterwereld

0
554

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 april zijn er activiteiten in het Natuurmuseum Fryslân die aansluiten bij de tijdelijke tentoonstelling Het Geheim van de Zee, een golfsculptuur van Othilia Verdurmen. Kinderen gaan aan de slag met zeedieren en creëren een eigen onderwaterwereld.

In het atrium komt een bijzonder Onderwatertheater te staan. Kinderen gaan zelf koraal knutselen, vissen, kwallen en andere zeedieren. Ter inspiratie zijn er stukken koraal uit de collectie van het museum te zien. Als echte poppenspelers gaan ze daarna hun creaties tot leven wekken in het Onderwatertheater. Al doende leren ze van alles over het leven onderwater en de kwetsbare organismen die er wonen.

De meivakantie is voor allerlei scholen verschillend. Het Natuurmuseum houdt de officiële data aan van 22 t/m 30 april. In deze periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandag. De activiteiten vinden plaats op 24, 25, 26 en 28 april, doorlopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Op Koningsdag is het museum gesloten.

Het Geheim van de Zee van Othilia Verdurmen maakt deel uit van een dubbelexpositie over de onderwaterwereld. De golfsculptuur laat bezoekers met beeld, licht en geluid het leven op de bodem van de zee ervaren, terwijl de foto’s van Willem Kolvoorts Waterlicht een inkijk geven in de onderwaterwereld van sloot en plas. De dubbelexpositie is nog te zien tot en met 3 september 2017.