vormgever Ineke van der Blom in het open atelier van het Fries Museum

0
682
Foto: Ruben van Vliet

Het werk van vormgever en meubelmaker Ineke van der Blom is tot en met 30 mei te zien in het Fries Museum. Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 mei is ze tijdens openingstijden aan het werk in het Open Atelier van het museum. Bezoekers krijgen de kans om Ineke van dichtbij aan het werk te zien en vragen te stellen.

Ruimte en licht
Ineke van der Blom werkt zowel zelfstandig als in opdracht. Daarbij is spelen met ruimte en licht erg belangrijk. De ontwerpen kenmerken zich door het vele gebruik van hout, zichtbare verbindingen en openingen op onverwachte plaatsen. Hierover zegt ze: “Ontwerpen en maken is voor mij het vertalen van sferen, abstracte denkbeelden en concrete gegevens in materie. Dat wat niet altijd te benoemen valt, vangen in vorm’’. Ineke’s werk is vanaf nu tot en met 30 mei te bewonderen op de derde verdieping van het Fries Museum.

Open atelier
Elke derde week van de maand krijgt de derde verdieping van het museum een bijzondere aanvulling. Tijdens het Open Atelier kunnen bezoekers een kijkje nemen in de keuken van een kunstenaar. Ze zien hoe kunstwerken tot stand komen en kunnen ondertussen vragen stellen, tips geven en de kunst afkijken.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij.