Concert van Hiske Oosterwijk & Rudmer van der Meer in de Dorpskerk Huizum

0
1243
Hiske Oosterwijk en Rudmer v.d. Meer

Het concert van Hiske Oosterwijk (zang en piano) en Rudmer van der Meer (gitaar) is zeer afwisselend: van swingy jazz en pop tot Franse chanson.

Hiske en Rudmer hebben elkaar leren kennen via de muziekscene in Groningen. Zij spelen inmiddels al vele jaren samen in verschillende projecten waaronder in De Hiske Oosterwijk Band. Naast de gezamelijke projecten zijn ze los van elkaar ook zeer actief in de muziekwereld. Hiske Oosterwijk heeft onder andere getourd in Rusland, Azië, Brazilië, Italië, Duitsland, Litouwen. Daarnaast heeft ze aan meerdere albums meegewerkt, waaronder haar eigen album met EVA, ´Embrasser Vivre Aimer´ (Omarmen, Leven, Liefhebben).
Op 19 maart jl. won Hiske de finale van het 33e Concours de la Chanson van de Alliance Francaise des Pays-Bas, in het Haagse theater Diligentia. De ‘Grand Prix Alliance Francaise’ werd aan haar uitgereikt door de Franse ambassadeur, monsieur Philippe Lalliot.
De zeven deelnemende chansonnières en chansonniers kwamen uit binnen- en buitenland.

Intermezzo: Door de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en de Dorpskerk is een project verzorgd. Studenten Geschiedenis van de NHL hebben een wandelroute in Huizum ontworpen, voorzien van kaartmateriaal en historische toelichting. Start- en eindpunt van de wandeling is de Dorpskerk.
Het is de bedoeling om de wandelroute op te nemen in de bekende HCL-reeks met wandelroutes door de stad. De studenten zullen vanmiddag hun werkstuk officieel aan de Plaatselijke Commissie aanbieden.

zondag 28 mei 2017, 15.00 uur, dorspkerk Huizum
De toegangsprijs is €  7,50.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!