Donderdag 15 juni POEZIEAVOND IN DE OLDEHOVE

0
395

Ter gelegenheid van Sint Vitusdag is er de jaarlijkse poëzieavond in de Oldehove. Aan het begin van de avond dragen leerlingen van OBS De Oldenije een eigengemaakt gedicht voor.

Plaats: 1e verdieping Oldehove. Aanvang: 20.30 uur. Capaciteit max. 45 personen. Opgave via historischcentrum@leeuwarden.nl. Entree: €5,- (incl. een drankje). Organisatie: Melvin van Eldik i.s.m. HCL.

 Ter gelegenheid van Sint Vitusdag organiseert Historisch Centrum Leeuwarden een speciale poëzieavond in de Oldehove, de scheve toren van Leeuwarden op donderdag 15 juni 2017. Een avond met dichters, verhalenvertellers en muziek. Aan het begin van de avond dragen leerlingen van OBS De Oldenije een eigengemaakt gedicht voor.

Edwin de Groot (1963) dicht in het Fries en het Nederlands. In 2016 is op de valreep zijn vierde Friestalige bundel bij de Afûk verschenen en zal de Nederlandstalige uitgeverij In de Knipscheer uitkomen. Hij is redakteur van het Friestalige literaire tijdschrift ensafh en is op dit moment gemeentedichter van de gemeente Heerenveen.

Jamila Faber is stadskunstenaar van Leeuwarden. Zij schrijft gedichten, is componiste en zangeres, zichzelf op gitaar begeleidend. Zij is zeer creatief en authentiek. Als stadskunstenaar zal zij de bewoners en bezoekers van Leeuwarden, deze stad met andere ogen laten zien.

Wiebe Dooper (1960) uit Sneek publiceerde in april 2017 zijn dichtbundel ‘Het doet ertoe’. Aan de hand van een zevental thema’s staan bijna vijftig verzen gerangschikt. Landschap, liefde, satire zijn telkens terugkerende elementen in Doopers werk. In november 2017 verschijnt zijn tweede bundel.
Annemarie Lindeboom is een echte creatieve duizendpoot. Naast het schrijven van gedichten is zij columnist, schrijver, projectleider en soms op de radio te horen. Haar gedichten zijn voornamelijk gebaseerd op het verwoorden van je diepste gevoelens. Emoties voelen door de woorden binnen te laten komen. De bedoeling van haar gedichten is om mensen situaties te laten herkennen, om steun te geven en om het misschien een plekje te kunnen geven. Zij schrijft ook over luchtige onderwerpen zoals regen, rokjesdag, koffie en wijsvingers, waardoor de sfeer niet te zwaar wordt. Thema’s die vaak terugkomen zijn gemis, onmacht, jaloezie en seks.

Sake Hijlkema (1960) is geboren en getogen in Leeuwarden. Door de jaren heen is Sake steeds meer verknocht geraakt aan het Liwwadders als taal voor de liedjes die hij maakt. De teksten zijn vaak beeldende (of nostalgische) beschrijvingen, geschreven vanuit persoonlijk perspectief, over het Leeuwarden van weleer. Tot nu toe zijn er drie albums uitgebracht met Liwwadder liedjes: Max Patat, Los en Súderplein.
Marten Visser, jazzmuzikant/songwriter schrijft al tientallen jaren verzen. Hij publiceerde 3 bundels in eigen beheer met gedichten over persoonlijk getinte zaken, muziek en Sneek. Opvallend in zijn optreden is een laconieke houding. In de juiste ambiance komt de droge humor van Marten tot zijn recht en neemt de toehoorder mee in zijn soms surrealistische belevingswereld.

Ninah Tiemersma (1997) is een jonge dichteres met veel passie voor taal en literatuur. Ze noemt zichzelf graag woordkunstenares en ze schrijft poëzie over het leven in al zijn aspecten. Haar gedichten kunnen als overdenkingen beschouwd worden en geen enkel thema wordt geschroomd.