Allure keert terug in het Wilhelminapark Grou

0
859

De ‘slingervijver’ met een prachtige brug als blikvanger is terug in het Wilhelminapark. Mooie zichtlijnen en doorkijkjes maken het park weer afwisselend en spannend. Het nieuwe Wilhelminapark is geïnspireerd op het oorspronkelijke 19de eeuwse ontwerp van Gerrit Vlaskamp. Wethouder Friso Douwstra zal vrijdag 9 juni aanstaande rond 15.00 uur het Wilhelminapark in Grou feestelijk openen.

Het Wilhelminapark in Grou stond in het begin van de 20e eeuw bekend om zijn schoonheid. Vele jaren werd het park bezocht om te wandelen en te verpozen. In het begin van de 21e eeuw was het park – na jarenlange verwaarlozing – ernstig verpauperd. Een doorn in het oog van vele Grousters. Vrijwilligers besteedden gedurende enkele jaren vele dagen aan het fatsoeneren van de wildernis. Maar er moest meer gebeuren.

Een plan voor het Wilhelminapark
In 2012 werd door de Stichting Wilhelminapark de aftrap gegeven voor een grondige aanpak van het ernstig verwaarloosde park. Na de gemeentelijke herindeling, in 2014, heeft de Gemeente Leeuwarden de plannen direct omarmd. Het eindresultaat mag er zijn. De allure is terug en het park is weer een fijne plek voor iedereen.