Fletcher Hotels koopt Parnas panden

0
974

Fletcher Hotels wordt de nieuwe eigenaar van de Parnas panden aan het Hofplein in Leeuwarden. Het college van Burgemeester en wethouders heeft daar vandaag groen licht voor gegeven. 

Daarmee komt een eind aan de jarenlange beheersituatie door Carex. Wethouder Monumentenzorg en Vastgoed, Jan Atze Nicolai is verheugd dat de gemeente en Fletcher tot overeenstemming zijn gekomen;
“Door de uitbreiding van het Stadhouderlijk Hof zullen aan de monumentale buitenkant geen aanpassingen nodig zijn en keert de allure van het plein weer terug. Hiermee is een prima invulling gevonden voor dit historische deel van onze binnenstad.”

De panden worden verbouwd voor uitbreiding van het aantal hotelkamers. “Met de aankoop kunnen wij het hotel verder uitbreiden, waardoor wij in de toekomst nog meer gasten kunnen ontvangen in deze mooie stad’’, aldus Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels.