“De Leeuwarder dj-cultuur in de zeventiger jaren” – zondag 1 oktober 14.00 uur in HCL

0
2861
La Bella begin jaren 70 met helemaal rechts Ritsko van Vliet jr. (Collectie Ritsko van Vliet)

Ritsko van Vliet jr. e.a. vertellen over het Leeuwarder discoleven in de periode ca. 1970-198. Naast de bekende uitgaansgelegenheden La Bella, Vat ’69, BarQ (later Ode) en Barcarolle bezat Leeuwarden nog een groot scala andere discotheken. Iedere bar-dancing had weer zijn eigen muziekstijl en publiek. Ritsko van Vliet begon in 1970 als discjockey in de Crazy Horse Saloon in Leeuwarden. Het werk bracht hem ook veel in Duitsland, waar dankzij de Nederlandse piratenzenders Hollandse diskjockeys erg gewild waren. In 1972 stond hij samen met de Leeuwarders Sierk Goedemoed en André de Groot in de landelijke finale van de Gouden Microfoon. In 1977 was er weer een finaleplaats samen met Piet Hein. Van 1975 tot 1980 was hij vaste diskjockey van La Bella. Hij combineerde dit met de start van een carrière als goochelaar-illusionist.

Ritsko gaat o.a. in gesprek met de oud-dj’s Piet Hein en Jan Smit, maar ook met personeel en klanten uit die tijd. Tussen alle plaatjes en praatjes door vertolkt Eddy Dijkstra een aantal bekende nummers uit de zeventiger jaren en vertoont Theo van der Geest een singletruc.

Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘De Leeuwarder seventies van Paul Janssen’. Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Aanvang: 14.00 uur. Toegang: gratis. Organisatie: HCL.