Twee Leeuwarder finalisten fotowedstrijd veteranen

0
915
Foto: Kai Dokkum

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert een landelijke schoolwedstrijd in samenwerking met het educatieprogramma ‘Veteraan in de Klas’. Ook scholen van het voortgezet onderwijs doen mee. Het is daarom extra bijzonder dat twee leerlingen uit groep 8 (Elva van der Bij en Kai Dokkum) van de Leeuwarder Schoolvereniging in de finale staan. De fotowedstrijd komt voort uit een bezoek van een veteraan in de klas. Dr. Rob Leemans kwam zijn verhaal vertellen op de Leeuwarder Schoolvereniging, dit maakte veel indruk op de leerlingen. Vervolgens kwam fotograaf Henk-Jan Dijks in de klas om de groep extra fotografie-tips te geven. De anjer (het symbool van de veteranen) staat centraal op de ingezonden foto`s. Uit een vakjury met verschillende fotografen en militairen, maar ook Humberto Tan werden de finalisten gekozen. Nu is het aan het publiek om de winnaar te kiezen. De foto met de meeste stemmen wint. De groep van de winnaar mag 30 juni naar de Ridderzaal in Den Haag om in het gezelschap van onder andere de Koning en de minister-president mogen de ceremonie bij te wonen. Ook mogen de meevliegen in een historisch Dakota-vliegtuig.

Hoe mooi zou het zijn als een Friese inzending wint. Stemmen kan nog t/m 3 juni.
Iedereen mag mee stemmen, dat kan op de volgende link:
Voor Elva https://fotowedstrijd.veteranendag.nl/foto/39/
en voor Kai https://fotowedstrijd.veteranendag.nl/foto/41/

Foto: Elva van der Bij
Foto: Kai Dokkum