Fryslân Werkt! bezoekt 200 Friese ondernemers tijdens Dag van de 1000 Voorbeelden

0
1049

Op donderdag 14 maart, de Dag van de 1000 Voorbeelden, bezoekt Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! 200 ondernemers die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Fryslân Werkt! zet goede voorbeelden van sociaal ondernemen graag in het zonnetje; als schouderklopje voor de ondernemer zelf én als inspiratie voor andere ondernemers die misschien nog net dat ene zetje nodig hebben.

De deelnemende ondernemers ontvangen een presentje en een werkvoucher t.w.v. €2000. Deze voucher mogen de ondernemers verzilveren wanneer zij het komende jaar nog iemand in dienst nemen vanuit een bijstandsuitkering.  Wethouder Friso Douwstra, voorzitter Fryslân Werkt!: “Deze werkvoucher is een extra stimulans voor werkgevers om mensen in dienst te nemen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan.”

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van Friese bedrijven. Deze medewerkers blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer.  

Fryslân Werkt!

In het Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven en sociale partners hun krachten gebundeld. Gezamenlijk ondersteunen zij Friese werkgevers bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Dag van de 1000 Voorbeelden
Deze activiteit is een initiatief van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland). Dit is het derde jaar op rij dat de Dag van de 1000 Voorbeelden wordt georganiseerd.