Burgemeester Crone sluit woning vanwege overtreding Opiumwet

0
1231

Burgemeester Ferd Crone heeft op dinsdag 19 maart op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet een woning gesloten aan de Smidsbuurt te Leeuwarden.

In de woning trof de politie harddrugs aan, te weten 9,49 gram cocaïne. Verder zijn er aan drugs gerelateerde goederen aangetroffen, waaronder weegschaaltjes en 22 gevouwen wikkels. Ook zijn er wapens (een balletjespistool en pepperspray) in de woning aangetroffen. De aangetroffen drugs zijn in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de woning te sluiten.

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. 

De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.