Ontdek tijdens het museumweekend glanzende motorblokken in het Fries Museum

0
1133
Éric Van Hove, D9T (Rachel’s Tribute), 2015. Collectie Fries Museum, Leeuwarden. Verworven met steun van het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en de Vrienden van het Fries Museum. Foto: Lieven Geuns. Courtesy Éric Van Hove / Copperfield Gallery.
Éric Van Hove, D9T (Rachel’s Tribute), 2015. Collectie Fries Museum, Leeuwarden. Verworven met steun van het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en de Vrienden van het Fries Museum. Foto: Lieven Geuns. Courtesy Éric Van Hove / Copperfield Gallery.

Op zoek naar een gezellig uitje met het hele gezin? In het kader van de Nationale Museumweek bezoek je zaterdag 14 en zondag 15 april het Fries Museum voor slechts 1 euro per persoon. Kinderen kunnen met de gratis speurtochten in het museum zoeken naar helden en schatten, voor de allerjongste bezoekers is er een plaatjestocht. De (groot)ouders ontdekken ambachtelijk gereproduceerde motorblokken in Éric Van Hove: Fenduq en bijzondere verhalen in het Fries Verzetsmuseum. In heel Leeuwarden is het museumweekend.

De schoonheid van ambacht en design is zichtbaarder dan ooit in Eric Van Hove: Fenduq. In Ferhaal fan Fryslan maak je op een verrassende wijze kennis met Friesland en de Friezen, neem hierbij de gratis audiotour mee voor de meest uiteenlopende verhalen. Ontdek de strijd met het water in De Dijk en De Terp, beleef je eigen Elfstedentocht met de foto’s van Hans Wilschut in Elf Steden en kom meer te weten over de geschiedenis van ons landschap in Fries Land.

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum en is ook te bezoeken tijdens het museumweekend. Daar hoor je verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Het hele museum bezoek je in het museumweekend voor maar 1 euro per persoon.


nationale museumweek
Het museumweekend in het Fries Museum is onderdeel van de Nationale Museumweek, een initiatief van de Museumvereniging. In deze week zetten ruim 400 musea hun collectie volop in de schijnwerpers. Met #onsechtegoud worden alle topstukken van de musea uitgelicht. Het Fries Museum vestigt de aandacht op de D9T, de blikvanger van de tentoonstelling Éric Van Hove: Fenduq. De grote replica van het motorblok uit een Caterpillar D9 bulldozer bestaat uit meer dan 295 onderdelen van o.a. glanzend hout, blinkend koper, geslepen parelmoer. Zaterdag 14 en zondag 15 april bezoek je de tentoonstelling én dus de D9T voor slechts een euro. Alle topstukken staan uitgelicht op de website van de Nationale Museumweek.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.