Bezoek het Princessehof met het hele gezin

0
1247
Kinderen met Prinses Marijke in het Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof doet mee aan het museumweekend: zaterdag 13 en zondag 14 april bezoek je het stadspaleis in hartje historisch Leeuwarden voor slechts een euro. Ontdek Nederlandse succesverhalen in Made in Holland: 400 jaar wereldmerk, muzikale machines van ontwerper Jelle Mastenbroek en een indrukwekkende selectie aan hedendaagse kunst in de tentoonstelling Galerie De Witte Voet: 1975 – 2017. Neem ook het gratis speurspel mee, een uitdaging voor het hele gezin!

Bezoek in het museumweekend het Princessehof en dwaal rond in het geboortehuis van M.C. Escher en voormalig stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel. Met de speurtocht komen de voorwerpen en verhalen tot leven voor kinderen, nog leuker: hij is te doen met het hele gezin. Ontdek de geschiedenis van keramiek in Van Oost en West en bekijk een aantal absolute hoogtepunten zoals keizerlijk porselein uit China, sierlijk art nouveau en werken van o.a. Karel Appel. Ook kunt u voor een kopje koffie of thee terecht in de theesalon en zijn de origineelste cadeaus te vinden in de museumwinkel. Tijdens het museumweekend genieten bezoekers extra voordelig van de vele tentoonstellingen in het Princessehof, voor slechts een euro per persoon.

Made in Holland: 400 jaar wereldmerk
Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas ontdekt u hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 juni 2019. Daarnaast toont het museum de muzikale installaties van Jelle Mastenbroek en werken van Galerie de Witte Voet. In de kelder van het stadspaleis maakt u kennis met een van de beroemdste bewoners van het Princessehof: M.C. Escher.