Himmelwike begonnen in gemeente Leeuwarden

0
1282
foto dd 28-03-2019 © foto Hoge Noorden / Jacob van Essen Schoonmaakdag / Himmelwike / Grou Gemeente Leeuwarden

Met een optreden van Acta Theater is op 28 maart in Grou de Himmelwike voor de gemeente Leeuwarden begonnen.

Himmelwike Leeuwarden
Aan de Himmelwike doen dit jaar in de hele gemeente 34 basisscholen mee met zo’n 3312 leerlingen. Op school wordt aandacht gegeven aan het belang van een schone omgeving. Daarna gaan in bijna elk dorp en in een groot deel van de stad Leeuwarden, kinderen aan de slag om zwerfafval te rapen.  

Grote Schoonmaakactie in Grou
De start van de Himmelwike is gecombineerd met de Grote Schoonmaakactie van Grou. Een dag voor de start konden alle inwoners van Grou hun grof-afval bij de straat zetten. De gemeente Leeuwarden organiseert sinds 2008 Grote Schoonmaakacties. Plaatselijk Belang Grou heeft met hulp bewoners en ondernemers een klussenlijst gemaakt, het opruimen van zwerfafval en dreggen is daar ook onderdeel van. In totaal deden dit jaar bijna 300 leerlingen mee en ruim 75 vrijwilligers en professionals. Doel is om samen aan de slag te gaan en het dorp weer schoon op te leveren. Iedereen  vindt het immers fijn om in een schone omgeving te wonen en met elkaar kunnen we hiervoor zorgen.  

Deelnemende partijen Grote Schoonmaakactie:
Plaatselijk Belang Grou,  leerlingen van OSG Sevenwolden,  leerlingen van CBS Nijdjip, leerlingen van OBS De Twa Fisken, Graffiti platform Leeuwarden, Ondernemersvereniging Grou, BV Sport, Skrep, Acta Theater, Peter Jagersma Schoonmaakdiensten, Piter Jelles De Brege, Vizier op werk, Lifemaster, Omrin, Buitendienst, Elkien, Stadstoezicht en vele vrijwilligers.