Zaterdag 11 mei Waterwandeling Leeuwarden

0
1741
de oude Prins Hendrikbrug omstreeks 1895 (collectie HCL)

Tijdens de waterwandeling neemt de gids je mee langs sporen van historisch vaarwater in en rond de oude binnenstad. Ooit lag Leeuwarden aan de Middelzee en ook na die tijd werd een groot deel van de handel over het water vervoerd. Hoewel een aantal grachten in de binnenstad in de loop der tijd gedempt is, zijn nog talloze sporen terug te vinden uit de tijd dat Leeuwarden een centrale plaats innam in het Friese handelsnetwerk. Activiteit ter gelegenheid van de officiële opening van het watersportseizoen in Leeuwarden.

Vertrek vanuit het HCL (Groeneweg 1) om 13.30 en 14.30 uur. Duur: ongeveer een uur. Deelname: gratis. Organisatie: gemeente Leeuwarden, HCL e.a.

Zie voor meer informatie over de waterwandeling:

https://historischcentrumleeuwarden.nl/bouwtekeningen-onderzoek/67-toerisme/stadswandelingen-en-wandel-apps/215-waterwandeling-binnenstad-leeuwarden