Over een week duidelijkheid of bestemmingsplan WTC-Cambuur onherroepelijk is

0
1046

De beroepstermijn op het bestemmingsplan van WTC-Cambuur is donderdag 19 september om 23.59 uur geëindigd. De Raad van State, de instantie waar men een beroep in zou kunnen dienen, geeft aan dat er tot nu toe geen beroep bij hen in het systeem is geregistreerd. Voor de zekerheid houden zij nog een termijn van een week aan voordat ze definitief concluderen of er wel of niet beroep is aangetekend.

Als volgende week blijkt dat er definitief geen beroep is ingediend, is daarmee het nieuwe bestemmingsplan onherroepelijk. Dan kunnen gemeente Leeuwarden en Stadion Ontwikkeling Cambuur bv verder gaan met de voorbereiding – die de afgelopen maanden ook intensief is doorgezet – en uitvoering van de plannen. Wij informeren op korte termijn de gemeenteraad, de werkgroep belanghebbenden en uw redactie over de planning en fasering.

Wethouder ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling Hein de Haan: “Ik zie het als een teken van breed draagvlak voor de gebiedsontwikkeling bij het WTC met een nieuw Cambuurstadion en een gevolg van veel inzet voor een open plan proces door alle betrokkenen, nu blijkt dat er tot nu toe geen beroep is ingediend bij de Raad van State. We houden natuurlijk nog een slag om de arm komende week. Bij het vervolg van het project blijven we omwonenden en belanghebbenden betrekken.”