Zondag 6 oktober LEEUWARDERS IN GESPREK MET ANNEKE DOUMA

0
1433
Anneke Douma aan het begin van haar carrière (collectie: Anneke Douma / Bestgenoch.jouwweb.nl)

Regelmatig worden er in het HCL spraakmakende gasten geïnterviewd over hun band met Leeuwarden en onderwerpen uit het (recente) Leeuwarder verleden. Ook het publiek mag mee praten tijdens deze middagsalon. Dit keer wordt zangeres Anneke Douma geïnterviewd door Asing Walthaus. Anneke laat ook beelden zien uit haar (oude) fotoalbums. Activiteit ter gelegenheid  van de Maand van de Geschiedenis (met het thema ‘hij/zij’).

Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL. Toegang: gratis.

Meer over Anneke Douma:
Anneke Douma is geboren in Lioessens, maar woont al heel lang in Leeuwarden. Als 21-jarige maakt ze haar eerste zwarte schijf met De Sambrinco”s. Ze is bekend geworden met het vertolken van Friestalig, volks repertoire. In de jaren tachtig nam Anneke o.l.v. Frans van den Borg een aantal Friestalige LP’s op. Met het liedje ‘Ut Woanskip’ verkreeg regionaal grote bekendheid. Het lied werd door Cambuur geadopteerd als clublied. Landelijke bekendheid verkreeg zij in 1997 door de Elfstedentocht. Het  nummer “Bonkefeart” stond wekenlang in de top100. Een optreden van Anneke Douma is één en al gezelligheid. Naast de twee bovengenoemde succesnummers zingt Anneke een breed Fries- en Liwwaddertalig repertoire. Ook met dochter Agnes Sambrink zingt ze veel samen.