Roze Zaterdag Leeuwarden jaar uitgesteld

0
753

Roze Zaterdag in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. De Friese hoofdstad gaat de LHBTI-manifestatie nu in 2021 organiseren. De landelijke stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dit vandaag besloten. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus.

Het besluit is onvermijdelijk, aldus de woordvoerder van stichtingRoze Zaterdagen Nederland. ,,Het belang van de gezondheid van bezoekers en artiesten en een verantwoorde organisatie staan voorop. Die zijn op dit moment niet te garanderen.”

Roze Zaterdag 2020 zou op 20 juni aanstaande in Leeuwarden plaatsvinden. ,,Dit betekent dat al ons voorbereidende werk niet voor niets is geweest”, zegt Margot Hoiting, namens de organisatie in Leeuwarden. ,,We zijn de stichting Roze Zaterdagen ontzettend dankbaar dat we het evenement een jaar kunnen uitstellen.”

Roze Zaterdag
Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag op basis van een winnend bidbook. Het jaarlijkse evenement wordt sinds 1978 georganiseerd en vanaf 1981 iedere keer aan een andere stad in Nederland toegekend. Roze Zaterdag vindt traditiegetrouw plaats rond eind juni.

De dag heeft als doel de diversiteit van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI’ers) te tonen en zo het respect en begrip te vergroten.

Stichting Roze Zaterdagen Nederland beraadt zich nog over de consequenties van de verplaatsing voor volgende edities.