Slauerhoffweg Leeuwarden deels afgesloten voor verkeer

0
663

Een deel van de oostelijke rijbaan van de Slauerhoffweg in Leeuwarden is van maandag 6 april 07:00 uur tot en met 15 mei 17:00 uur afgesloten voor verkeer. Er worden twee nieuwe verkeersaansluitingen gemaakt in verband met de gebiedsontwikkeling bij het WTC.

Verkeer vanaf bedrijven- en winkelpark De Zwette (Zwette IV) naar het kruispunt Harlingerstraatweg/Westeinde is gestremd vanaf de rotonde die de Balthasar Bekkerwei, het Fryslânplein en de Slauerhoffweg met elkaar verbindt. Verkeer dat vanaf de andere kant komt kan wel doorrijden.

De omleidingsroute is met borden aangegeven en loopt via de Slauerhoffweg, de Fahrenheitweg en de Heliconweg.

De twee nieuwe verkeersaansluitingen worden gemaakt bij de Francois Haverschmidtwei en richting Wetterskip Fryslân en de Elfstedenhal. Het moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer met het oog op de doorontwikkeling van het gebied bij het WTC, zoals de bouw van het nieuwe Cambuurstadion en de daarbij behorende winkels, horeca en indooractiviteiten.