Drugs en munitie aangetroffen bij controle aan Apolloweg

0
1214

Bij een controle in dertig garageboxen aan de Apolloweg in Leeuwarden hebben opsporingsambtenaren van de gemeente met steun van de politie onder meer soft- en harddrugs en munitie aangetroffen.

De 300 stuks munitie en de drugs werden in één van de boxen gevonden. De politie doet hier nader onderzoek naar; details over de drugs en het soort munitie kunnen in het belang van het onderzoek nog niet worden prijsgegeven.

In een andere box werden in dozen genoeg onderdelen gevonden om een hele hennepkwekerij op te bouwen. Een andere bleek ingericht voor bewoning, terwijl dit volgens het bestemmingsplan niet mag. In twee andere boxen zijn er sporen aangetroffen van overtredingen van de milieuwet. Hiernaar wordt nog nader onderzoek gedaan.

Tot de integrale controle op bestemmingsplan, bouwregelgeving en op de basisregistratie persoonsgegevens  was besloten omdat er aanwijzingen waren dat er zich in een aantal boxen illegale activiteiten afspeelden. Dergelijke controles kunnen ook belangrijke aanwijzingen opleveren voor ondermijnende activiteiten.

De controle viel samen met een werkbezoek van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan Leeuwarden. Samen met burgemeester Sybrand Buma kwam hij ter plekke de resultaten van de controle in ogenschouw nemen.